Brystforstørrende operation: Sådan foregår det

Ønsker du af den ene eller anden grund større bryster, kan en brystforstørrende operation være din redning. Da det er en kosmetisk operation, vil det offentlige ikke betale, hvorfor du selv skal spare op til operationen.

Brystforstørrelse er blandt de mest populære kosmetiske operationer over hele verden. Omkring 30.000 danske kvinder har fået foretaget en brystforstørrende operation ved hjælp af silikone implantater.

Det er vigtigt at nævne, at ovenstående tal er et skøn, da der ikke findes officielle tal omkring antallet af kvinder, der har fået foretaget brystforstørrende operationer. Det skyldes, at de private hospitaler ikke har pligt til at angive antallet af operationer, de udfører.

Skal du have silikone eller saltvand?

Overordnet set findes der to forskellige former for implantater i forbindelse med brystforstørrende operationer. Disse er saltvand og silikone. Ved langt de fleste brystforstørrende operationer anvendes silikone, da saltvand primært bliver brugt ved rekonstuktioner af bryster, der er fjernet grundet kræft.

Det er samtidig typisk en midlertidig behandling, da en vævexpaner opererers ind i brystet, som kan fyldes med saltvand. Efter noget tid, bliver denne fjernet, hvorefter man istedet udskifter denne med silikoneimplantater.

Det skyldes, at der er ulemper ved at anvende saltvand. Silikonen imiterer det naturlige bryst, mens saltvand giver en anden konsistens. Samtidig kan der være en ulempe i forbindelse med påvirkning af kulde og varme, ligesom der kan ske skader, såfremt der går hul på membranen, som holder vandet på plads.

Hvilke risici er der med brystforstørrende operationer?

Der er forskellige risici forbundet med brystforstørrende operationer, da der kan opstå komplikationer med operationen ligesom med alle andre former for kirurgiske indgreb. De mest almindelige komplikationer er blødninger, infektion eller reduceret følsomhed omkring stedet, hvor snittet er lagt.

Der kan ligeledes være senfølger forbundet med brystforstørrende operationer – eksempelvis ved kapseldannelse eller -stramnnig, som kan give forskellige former for ubehag, da brystet bliver mere fast.

Rundt omkring implantatet vil der blive dannet en bindevævshinde. Denne kan trække dig kraftigt sammen, hvilket resulterer i, at brystet bliver mere rundt og fast. Denne hinde kan skrumpe med tiden, hvilket vil betyde, at brystet ændrer form – og det kan både give ømhed og smerte.

Oftest vil en kapseldannelse vise sig indenfor det første år, efter implantatet er blevet indsat, men i sjældne tilfælde kan det opstå på senere tidspunkter. Denne kapseldannelse kan blive så generende, at man er nødt til at blive opereret for det. Her tages implantatet ud, så arvævskapslen kan løsnes eller fjernes, hvorefter et nyt implantat kan indsættes – eller det gamle kan blive genbrugt.

Alle implantater skal være CE-mærkede

Hvis du bliver opereret med henblik på at få større bryster, skal implantaterne være CE-mærkede. Det betyder, at de skal opfylde en række forskellige krav til fremstilling og holdbarhed. Der findes flere forskellige former af CE-mærkede implantater, men de kan have forskellig konsistens, facon, overflade og fyldmateriale.

You May Also Like
Læs artiklen

Kom i form: Sådan får du smidt de overflødige kilo, du har taget på i december

At komme i form efter december kræver en kombination af sund kost, motion, hydrering og god søvn. Ved at sætte klare mål, planlægge din rejse og vedholde en positiv indstilling kan du opnå de ønskede resultater. Husk, at små skridt i den rigtige retning også tæller, og det er aldrig for sent at starte på vejen mod en sundere livsstil.
Læs artiklen
Læs artiklen

Guide: Sådan kommer du i bedre form

Det er i dag rigtig populært at løbe. Når foråret og sommeren nærmer sig, så vælger rigtig mange at begynde på deres løb. Det er en tid, hvor man gerne vil forbedre sin konditon. Derfor vælger mange at hoppe i løbeskoene, men de ved ikke så meget om, hvilken slags træning der er mest effektiv. Det handler nemlig om at træne på bestemte måder, sådan man får det bedste resultat.
Læs artiklen
Sidder dine børn også klistret foran skærmen? Det kan være fristende at give dem en tablet, når der skal laves aftensmad, eller når du bare ikke orker mere efter en lang arbejdsdag. Desværre er skærmtiden utroligt vanedannende, og dét kan være et problem. Tag i stedet børnene med på eventyr udenfor, hvor de både får frisk luft, rørt sig og udviklet deres motorik.
Læs artiklen

Mindre skærmtid: Sådan får du børnene til at lege udenfor

Sidder dine børn også klistret foran skærmen? Det kan være fristende at give dem en tablet, når der skal laves aftensmad, eller når du bare ikke orker mere efter en lang arbejdsdag. Desværre er skærmtiden utroligt vanedannende, og dét kan være et problem. Tag i stedet børnene med på eventyr udenfor, hvor de både får frisk luft, rørt sig og udviklet deres motorik.
Læs artiklen