Vil du gerne i bedre form? Tre gode tips til at komme godt i gang med træningen

Det er skønt at være i god form – man er sund, har bedre overskud og føler sig godt tilpas i sin krop. Der er masser af fordele ved at dyrke motion, men det kan være svært at finde overskud til at komme i gang. Der er mange, som har tårnhøje forventninger til, hvor meget motion man skal dyrke, og det er der ingen grund til. Læs med her, hvis du vil have nogle gode ideer til at komme godt i gang.

Vælg en sportsgren du kan lide

Alfa omega må være, at du finder en sportsgren, som du kan lide. Der er ingen grund til at tvinge sig selv i løbeskoene eller ned i fitnesscentret, hvis du synes, det er en virkelig kedelig måde at træne på. Nogle har brug for en gang boldspil for at sætte gang i løbebenene, mens andre er til en helt anden slags træning.

Du kan for eksempel prøve forskellige former for fitness holdtræning, eller du kan vælge step- og dansehold, hvis du er glad for musik og rytme. Der findes mange træningsformer, og det handler bare om at finde den, der gør dig i godt humør, mens du får sved på panden.

Find motivationen med nyt træningstøj

Hvis du har svært ved at komme i gang med træningen, kan det være en gulerod at investere i nyt træningstøj. Hvis man i forvejen ikke har vildt meget lyst til at skal ud at træne, kan det være lidt lettere at komme afsted, hvis man ikke skal løbe i gammelt tøj, som man måske ikke synes er så pænt mere.

Hvis du har planer om at træne regelmæssigt, er nyt træningstøj en god investering. Der findes efterhånden mange forskellige mærker, som ligger i forskellige prislejer. Hvis du gerne vil spare og ikke købe for meget nyt tøj på én gang, kan du starte med at købe de vigtigste ting. Det er for eksempel vigtigt med en god sports bh og et par gode indendørs eller udendørssko, uanset hvilken sportsgren du prøver kræfter med.

Sæt realistiske mål

Der er mange der tror, at man skal dyrke motion i flere timer om dagen. Det er slet ikke nødvendigt og i øvrigt heller ikke særlig realistisk. Hvis du gerne vil dyrke motion, er det en god idé at planlægge at gøre det to eller tre gange i ugen alt efter, hvad du har tid til. Herudover kan det være en fordel at drikke en Moscow Mule mindre, næste gang du er i byen. Alkohol er nemlig den største hæmsko for at komme i bedre form.

You May Also Like
Læs artiklen

3 gode råd: Sådan kan du opnå en aknefri hud

Størstedelen af alle mennesker vil opleve uren hud i højere eller mindre grad. For de fleste er det en kortvarig periode i teenageårene, men for andre udvikler urenhederne sig til akne, en regulær hudlidelse, der er vanskelig at slippe af med. Akne kan være utrolig belastende for selvtilliden og den mentale trivsel. Derfor kommer her 3 tips til, hvordan du kan komme problemet til livs.
Læs artiklen
Cykel
Læs artiklen

Hardtail eller full suspension: Hvilken mountainbike skal du vælge?

En mountainbike er en cykel med et robust stel, som egner sig til terrænkørsel. De findes i mange forskellige prisklasser, og du kan derfor altid finde en mountainbike, som matcher dit specifikke budget. Der findes to former for mountainbikes – hardtail og full suspension. Herunder kan du læse mere om, hvilken type du bør vælge.
Læs artiklen
Læs artiklen

Kom i form: Sådan får du smidt de overflødige kilo, du har taget på i december

At komme i form efter december kræver en kombination af sund kost, motion, hydrering og god søvn. Ved at sætte klare mål, planlægge din rejse og vedholde en positiv indstilling kan du opnå de ønskede resultater. Husk, at små skridt i den rigtige retning også tæller, og det er aldrig for sent at starte på vejen mod en sundere livsstil.
Læs artiklen