Tre tips til en sund mave

Tilstanden af vores tarmsystem har stor betydning for vores helbred generelt. Eksempelvis har undersøgelser vist, at sunde tarme både påvirker hjerne, energi, humør og vægt. Og så er næppe nogen tvivl om, at mavesmerter og problemer med maven kan være til stor gene i det daglige.

Derfor er det vigtigt at sørge for at holde mave og tarme sunde. Heldigvis er det slet ikke så svært. Du kan faktisk i høj grad spise og drikke dig til en sund mave – så længe du husker at indtage de rigtige ting. Nedenfor finder du tre simple tips til en sundere mave.

1: Spis mælkesyrebakterier

En god ting at gøre for sin mave er at spise mælkesyrebakterier. Mælkesyrebakterier eller probiotika, som det også kaldes, kan fås som kosttilskud hos diverse helseforretninger og lignende. Det er en lille indsats at gøre, men til gengæld noget, der har en rigtig stor effekt.

Mælkesyrebakterier er med til at forbedre balancen i bakteriefloraen, og det er både med til at stimulere immunforsvaret og øge optaget af vitaminer og mineraler – med andre ord lidt af et mirakelmiddel. Døjer du ofte med maveproblemer eller vil du bare gerne holde din mave sund, er mælkesyrebakterier altså et rigtig godt valg.

2: Spis fuldkorn

Fuldkornsholdig kost er med til at holde tarmene funktionsdygtige. Det skyldes det høje indhold af fiber. Og så er det nemt at lave masser af lækker mad med fuldkorn. Du kan både få fuldkorn fra fuldkornspasta, havregryn, rugbrød og meget andet.

Det anbefales, at man spiser mindst 75 gram fuldkorn dagligt, men med en god og varieret kost, er det typisk ingen sag. Døjer du med forstoppelse eller problemer med maven generelt, kan det derfor være, at du skal indtænke mere fuldkorn i din kost.

3: Drik vand

Det at huske at drikke rigeligt med vand synes næsten som et universelt tip, uanset hvad det er, der diskuteres. Men vand er altså lidt af et simpelt mirakelmiddel – også når det kommer til at opretholde en sund mave. Væsken hjælper fordøjelsessystemet og er især vigtigt at huske, hvis du har taget rådet om masser af fuldkorn og fiber til dig. Og så er vand som bekendt på mange måder sundt for kroppen.

Derfor gør du altid din krop en tjeneste ved at huske at drikke vand. Har du det med at glemme væsken, kan du eksempelvis gøre det til en god vane at have en vanddunk med dig rundt.

You May Also Like
Læs artiklen

Sprød, saftig og sund: Oplev fordelene ved at lave mad med en airfryer

Hvis du leder efter en måde at tilberede hurtige, nemme, sunde og velsmagende måltider på, kan en airfryer være den perfekte køkkengadget for dig. Airfryers bruger varm luft til at tilberede maden i stedet for olie, hvilket resulterer i lækker og sprød mad uden de ekstra kalorier og fedtstoffer. I denne artikel vil vi undersøge fordelene ved at købe en airfryer, og hvordan den kan forandre din madlavning.
Læs artiklen