3 gode råd: Sådan kan du opnå en aknefri hud

Størstedelen af alle mennesker vil opleve uren hud i højere eller mindre grad. For de fleste er det en kortvarig periode i teenageårene, men for andre udvikler urenhederne sig til akne, en regulær hudlidelse, der er vanskelig at slippe af med. Akne kan være utrolig belastende for selvtilliden og den mentale trivsel. Derfor kommer her 3 tips til, hvordan du kan komme problemet til livs.

Sov på pudebetræk af bambus

Døjer du med akne, er du højst sandsynlig allerede god til at vaske dit hovedpudebetræk ofte. Et pudebetræk samler nemlig meget fedt og skidt, hvilket gør det vanskeligt for huden at ånde.

Hvis du sover på et bomuldspudebetræk, kan du med fordel skifte det ud med et af bambus. Bambus er nemlig temperaturregulerende og 100 procent åndbart. Har du tendens til at svede om natten, slipper du således for en fedtet hovedpude, som blot kan gøre dit hudproblem værre.

Dertil er bambus utrolig blødt og nænsomt mod huden. Det er en stor fordel, hvis du døjer med betændte bumser, da materialet lettere glider over din hud og således ikke irriterer din hud yderligere. I stedet får din hud ro til at hele og regenerere.

Opsøg en hudlæge

Akne kan forekomme i mange sværhedsgrader. Nogle oplever lette urenheder, mens det hos andre udmønter sig i smertefulde cyster, som kræver antibiotikabehandling. Har du prøvet absolut alt, uden at noget hjælper, bør du kontakte din læge med henblik på en henvisning til en hudlæge

Der findes en lang række forskellige lægemidler mod akne, og nogle af de skrappere produkter kan medføre bivirkninger. Derfor vil du altid starte med de mildeste lægemidler for at beskytte dig selv og din krop. Har disse ingen forbedrende effekt, kan hudlægen tilbyde dig behandling med isotretinoinpiller.

Isotretinoin er et stof, der hæmmer produktionen af talg i din hud. Langt de fleste har stor glæde af behandlingen og oplever, at deres akne helt forsvinder. Da pillerne kan medføre nogle heftige bivirkninger, er det den sidste løsning, og du og din hudlæge beslutter i fællesskab, om det er det rette for dig.

Behandling af aknear

Tit vil akne efterlade ar og mærker på huden. Det gælder især, hvis du klemmer bumserne, hvilket for de fleste er stort set umuligt at lade være med. Heldigvis kan aknear også behandles. Det kan gøres ved jævnlig eksfoliering af huden eller med en laserbehandling. Her skal du kontakte en hudplejeklinik for at blive klogere på dine muligheder.

You May Also Like
Læs artiklen

En guide til en “capsule wardrobe” til kvinder

En “capsule wardrobe” er en lille, kurateret samling af tidløse stykker tøj, der kan mikses og matches for at skabe en bred vifte af outfits. Denne minimalistiske tilgang til mode opfordrer kvinder til at investere i tøj af høj kvalitet, der afspejler deres personlige stil, i stedet for at bukke under for den hurtige modes evigt skiftende tidevand. En capsel wardrobe forenkler ikke kun den daglige påklædning, men fremmer også bæredygtighed ved at reducere affald.
Læs artiklen
Læs artiklen

Vil du gerne i bedre form? Tre gode tips til at komme godt i gang med træningen

Det er skønt at være i god form – man er sund, har bedre overskud og føler sig godt tilpas i sin krop. Der er masser af fordele ved at dyrke motion, men det kan være svært at finde overskud til at komme i gang. Der er mange, som har tårnhøje forventninger til, hvor meget motion man skal dyrke, og det er der ingen grund til. Læs med her, hvis du vil have nogle gode ideer til at komme godt i gang.
Læs artiklen
Sidder dine børn også klistret foran skærmen? Det kan være fristende at give dem en tablet, når der skal laves aftensmad, eller når du bare ikke orker mere efter en lang arbejdsdag. Desværre er skærmtiden utroligt vanedannende, og dét kan være et problem. Tag i stedet børnene med på eventyr udenfor, hvor de både får frisk luft, rørt sig og udviklet deres motorik.
Læs artiklen

Mindre skærmtid: Sådan får du børnene til at lege udenfor

Sidder dine børn også klistret foran skærmen? Det kan være fristende at give dem en tablet, når der skal laves aftensmad, eller når du bare ikke orker mere efter en lang arbejdsdag. Desværre er skærmtiden utroligt vanedannende, og dét kan være et problem. Tag i stedet børnene med på eventyr udenfor, hvor de både får frisk luft, rørt sig og udviklet deres motorik.
Læs artiklen