Guide til den daglige motion: Hvor mange skridt skal man gå om dagen?

Hvor mange skridt skal man gå om dagen?
Hvor mange skridt skal man gå om dagen?
Hvor mange skridt skal man gå om dagen? Vil du gerne i bedre form og ønsker at få nogle flere kilometer i benene, får du her en oversigt over hvor mange antal skridt om dagen, du skal gå, hvis du vil have en optimal sundhed.

Hvor mange skridt man skal gå om dagen, er et spørgsmål mange stiller. Du har sikkert også hørt om de famøse 10.000 skridt, du bør gå dagligt for at holde dig sund og rask. Det behøver dog ikke helt at være sådan, men det er en god indikator for, hvor mange antal skridt om dagen du skal gå.

På de fleste smartphones er der en automatisk indbygget skridttæller, som viser hvor mange antal skridt du har gået i løbet af en dag. Det kan både virke motiverende men modsat kan det også virke demotiverende, hvis du ikke lige når de antal skridt du havde sat dig for. 

Skridttælleren motiverer

For de fleste er det skridttælleren dog en motivationsfaktor, og derfor anbefales det også, hvis ikke du har en indbygget skridttæller i din telefon, at du henter en skridttæller-app eller får et ur med indbygget skridttæller. Undersøgelser viser faktisk at folk går mere hvis de har en skridttæller. 

De fleste skridttæller-apps fortæller både noget om, hvor mange skridt du har gået, at du bør bevæge dig, hvis du har siddet stille for længe, tid du har brugt på at gå, trappe-stigninger og hvor mange kalorier du har forbrændt, i forhold til din vægt. 

Hvis du vil have flere gode råd til, hvordan du holder formen, kan du med fordel klikke dig ind på denne blog om kosmetik og sundhed

De famøse 10.000 antal skridt om dagen

Hvis du går 10.000 skridt dagligt svarer det cirka til at du har gået i 1 time og 40 minutter eller 7,8 kilometer. Det er dog svært at sige hvor meget du netop forbrænder, da det afhænger af mange forskellige ting. Du bør af samme årsag ikke udelukkende gå efter et bestemt antal skridt om dagen, da det også afhænger af dit tempo, din fysiske form og lignende faktorer.

Mange når at bevæge sig omkring 10.000 skridt i løbet af en arbejdsdag, hvis de har et arbejder hvor man går rundt. I denne digitale tid er der dog flere og flere der sidder mere ned og ikke når at gå så meget rundt på arbejdet, som man måske gjorde førhen. 

Har du et mere stillesiddende arbejde, og synes du, at det virker uoverskueligt at skulle nå at gå 10.000 antal skridt om dagen – du skal både nå på arbejde, hente børn, lave mad og så videre – kan du med stor fordel læse nedenstående.

Hvor mange skridt skal man gå om dagen? 

De fleste går efter at gå de 10.000 skridt om dagen, da det længe har været det som eksperterne har prædiket. Du kan dog nøjes med mindre, så stop med at tjekke dit ur eller din telefon hvert øjeblik du lige har gået en tur rundt om huset eller ned i den nærmeste dagligvarebutik. 

Nye undersøgelse viser at det slet ikke handler om hvor meget du går, altså hvor mange skridt du gå dagligt. Jovist er det sundt at gå og bevæge sig, men hvis du ikke har tiden eller muligheden for at gå meget dagligt, er der stadig håb for din kondition og dit helbred. 

Tempo frem for antal skridt om dagen

I stedet for at gå en lang tur eller gå en masse små ture i et roligt tempo, bør du gå en kortere, rask tur i et højt tempo. Det er nemlig tempoet der gør noget for din sundhed og dit kondital. 

Det handler om at intensivere gåturen. Det er sundt for dit hjerte, og dets kredsløb. Det samme gælder for din kondition. Hjertet er en muskel, som ved et højere tempo stimuleres og styrkes. 

Det betyder ikke at du skal ud og løbe en tur i højt tempo  – du kan nøjes med at gå i et højere tempo end normalt, og på den måde vil din hjertemuskels pumpemekanisme forøges over tid. Det vil sige, at du og din krop bliver sundere, samtidig med at din kondition bliver bedre.

Udover at dit hjerte-kredsløb bliver stærkere og din kondition bedre, vil det også kunne mærkes på dit blodsukker og dit blodtryk. Endda også din vægt, særligt hvis du samtidig med spiser sundt og varieret. 

Kortere ture med øget intensivitet

Ovenstående er ikke ensbetydende med, at du absolut skal gå 10.000 skridt hver dag. Du kan nøjes med en kortere ture på omkring 3.000 skridt i højt tempo, hvo du stille og roligt øger intensiteten, hvis du har svært ved at presse de 10.000 skridt ind i dine daglige aktiviteter.

Det er dog stadig sundt og ikke mindst hyggeligt at gå en lang tur i et mere roligt tempo og få lidt frisk luft, så har du tid og lyst til det, er det klart anbefalelsesværdigt. Tag eventuelt din hund, en veninde, dine børn eller din kæreste med på turen – og husk, at det ikke altid gør noget, du ikke får gået det antal skridt om dagen, du har sat dig op efter.

You May Also Like
Sidder dine børn også klistret foran skærmen? Det kan være fristende at give dem en tablet, når der skal laves aftensmad, eller når du bare ikke orker mere efter en lang arbejdsdag. Desværre er skærmtiden utroligt vanedannende, og dét kan være et problem. Tag i stedet børnene med på eventyr udenfor, hvor de både får frisk luft, rørt sig og udviklet deres motorik.
Læs artiklen

Mindre skærmtid: Sådan får du børnene til at lege udenfor

Sidder dine børn også klistret foran skærmen? Det kan være fristende at give dem en tablet, når der skal laves aftensmad, eller når du bare ikke orker mere efter en lang arbejdsdag. Desværre er skærmtiden utroligt vanedannende, og dét kan være et problem. Tag i stedet børnene med på eventyr udenfor, hvor de både får frisk luft, rørt sig og udviklet deres motorik.
Læs artiklen
Læs artiklen

Nøglen til et sundt liv: Hvorfor en varieret kost er afgørende

En sund og varieret kost er mere end bare et middel til at opnå en slank figur. Det er en vigtig faktor for at opretholde et godt helbred og en høj livskvalitet. En kost, som indeholder en bred vifte af næringsstoffer, vitaminer og mineraler, spiller en afgørende rolle i at forebygge sygdomme, styrke immunforsvaret og forbedre kroppens funktioner. Lad os se nærmere på, hvorfor en varieret kost er nøglen til et sundt liv.
Læs artiklen