Personlig træner: Sådan bliver du bedre til at lære fra dig

Young woman looking down while doing push-ups in living room

Der findes ikke én overordnet definition på en god personlig træner, men de fleste kan nikke genkendende til, at vedkommende skal være god til at lære fra sig. Det er altså ikke nok, at du ved en masse om træning og muskelopbygning – du skal også være i stand til at formidle din viden. Er det et stort ønske for dig at blive bedre til dette, så er du landet på den rigtige side. Vi giver dig nemlig en håndfuld guldkorn i dette blogindlæg.

#1 Øv dig

Øvelse gør mester… også når det kommer til personlig træning!

Jo flere klienter du får lov at arbejde sammen med, desto bedre vil du sandsynligvis blive til at lære fra dig. 

Du lærer måske med tiden, at du skal tale i øjenhøjde, og at du skal være god til at screene den enkelte klient for at vurdere vedkommendes niveau, ambitioner m.v. Det er også vigtigt, at du som personlig træner ikke tager som en selvfølge, at dine klienter ved alt muligt i forvejen. Mange, der vælger at alliere sig med en personlig træner, har kun lidt eller næsten ingen viden om muskelopbygning, vægttab etc. 

#2 Bed om feedback – og brug feedbacken aktivt

Det er altid lidt nervepirrende og angstprovokerende at skulle bede om feedback. Du kan nemlig være helt sikker på, at du gennem tiden vil komme til at modtage både ris og ros. Måske ville du ønske, at du udelukkende modtog ros, men du må ikke glemme, at ris er med til at gøre dig klogere på dine svagheder, og du vil dermed blive opmærksom på, hvad du kan arbejde med for at dygtiggøre dig. Derfor er det alfa og omega, at du ikke kun beder om feedback. Du skal også bruge feedbacken aktivt. På den måde bliver du bedre til at lære fra dig, og du bliver i det hele taget en bedre personlig træner. 

#3 Uddan og videreuddan dig

Personlig erfaring er ikke altid nok, hvis man vil blive til noget stort. Det kan også være en god idé at have en god uddannelsesmæssig baggrund. Hvis du gerne vil arbejde som personlig træner, så er det selvsagt en personlig træner uddannelse, du skal kigge mod. 

På en sådan uddannelse vil du med garanti blive langt klogere på, hvordan du skal vejlede og coache dine fremtidige klienter. Dette vil ruste dig godt og sikre, at du kan performe endnu bedre. Det tager både tid og koster penge at tage sådanne uddannelser, men det er typisk både tiden og pengene værd.

You May Also Like
Læs artiklen

Guide: Sådan kommer du i bedre form

Det er i dag rigtig populært at løbe. Når foråret og sommeren nærmer sig, så vælger rigtig mange at begynde på deres løb. Det er en tid, hvor man gerne vil forbedre sin konditon. Derfor vælger mange at hoppe i løbeskoene, men de ved ikke så meget om, hvilken slags træning der er mest effektiv. Det handler nemlig om at træne på bestemte måder, sådan man får det bedste resultat.
Læs artiklen
Cykel
Læs artiklen

Hardtail eller full suspension: Hvilken mountainbike skal du vælge?

En mountainbike er en cykel med et robust stel, som egner sig til terrænkørsel. De findes i mange forskellige prisklasser, og du kan derfor altid finde en mountainbike, som matcher dit specifikke budget. Der findes to former for mountainbikes – hardtail og full suspension. Herunder kan du læse mere om, hvilken type du bør vælge.
Læs artiklen