Personlig træner: Sådan bliver du bedre til at lære fra dig

Young woman looking down while doing push-ups in living room

Der findes ikke én overordnet definition på en god personlig træner, men de fleste kan nikke genkendende til, at vedkommende skal være god til at lære fra sig. Det er altså ikke nok, at du ved en masse om træning og muskelopbygning – du skal også være i stand til at formidle din viden. Er det et stort ønske for dig at blive bedre til dette, så er du landet på den rigtige side. Vi giver dig nemlig en håndfuld guldkorn i dette blogindlæg.

#1 Øv dig

Øvelse gør mester… også når det kommer til personlig træning!

Jo flere klienter du får lov at arbejde sammen med, desto bedre vil du sandsynligvis blive til at lære fra dig. 

Du lærer måske med tiden, at du skal tale i øjenhøjde, og at du skal være god til at screene den enkelte klient for at vurdere vedkommendes niveau, ambitioner m.v. Det er også vigtigt, at du som personlig træner ikke tager som en selvfølge, at dine klienter ved alt muligt i forvejen. Mange, der vælger at alliere sig med en personlig træner, har kun lidt eller næsten ingen viden om muskelopbygning, vægttab etc. 

#2 Bed om feedback – og brug feedbacken aktivt

Det er altid lidt nervepirrende og angstprovokerende at skulle bede om feedback. Du kan nemlig være helt sikker på, at du gennem tiden vil komme til at modtage både ris og ros. Måske ville du ønske, at du udelukkende modtog ros, men du må ikke glemme, at ris er med til at gøre dig klogere på dine svagheder, og du vil dermed blive opmærksom på, hvad du kan arbejde med for at dygtiggøre dig. Derfor er det alfa og omega, at du ikke kun beder om feedback. Du skal også bruge feedbacken aktivt. På den måde bliver du bedre til at lære fra dig, og du bliver i det hele taget en bedre personlig træner. 

#3 Uddan og videreuddan dig

Personlig erfaring er ikke altid nok, hvis man vil blive til noget stort. Det kan også være en god idé at have en god uddannelsesmæssig baggrund. Hvis du gerne vil arbejde som personlig træner, så er det selvsagt en personlig træner uddannelse, du skal kigge mod. 

På en sådan uddannelse vil du med garanti blive langt klogere på, hvordan du skal vejlede og coache dine fremtidige klienter. Dette vil ruste dig godt og sikre, at du kan performe endnu bedre. Det tager både tid og koster penge at tage sådanne uddannelser, men det er typisk både tiden og pengene værd.

You May Also Like
Læs artiklen

Derfor skal du gå til tandlægen regelmæssigt

Regelmæssige tandlægebesøg spiller en afgørende rolle i den forebyggende mundpleje. Under disse kontroller kan tandlæger identificere tidlige tegn på huller i tænderne, tandkødssygdomme og andre problemer med mundsundheden. Ved at tage fat på disse problemer med det samme kan yderligere komplikationer forhindres, hvilket fremmer bedre mundsundhed og generel trivsel.
Læs artiklen
Læs artiklen

Nøglen til et sundt liv: Hvorfor en varieret kost er afgørende

En sund og varieret kost er mere end bare et middel til at opnå en slank figur. Det er en vigtig faktor for at opretholde et godt helbred og en høj livskvalitet. En kost, som indeholder en bred vifte af næringsstoffer, vitaminer og mineraler, spiller en afgørende rolle i at forebygge sygdomme, styrke immunforsvaret og forbedre kroppens funktioner. Lad os se nærmere på, hvorfor en varieret kost er nøglen til et sundt liv.
Læs artiklen