Guide: Sådan bliver du massør

Massage-uddannelse: Hvordan bliver jeg massør?
Massage-uddannelse: Hvordan bliver jeg massør?

Hvis du drømmer om en karriere, hvor du kan bruge massage til at hjælpe andre med deres udfordringer, er massør det rigtige valg. Herunder kan du læse mere om, hvordan du bliver massør, samt hvad det kræver.

Hvad kræver det at blive massør?

Hvis du skal gøre drømmen til virkelighed, er det vigtigt, at du har hænderne skruet ordentligt på. Først og fremmest skal du dog lære om massagekunsten, og det kan her være en fordel at tage ind og få en omgang massage selv.

Efterfølgende kan du stille massøren spørgsmål, så du kan blive klogere på, hvad der skal til at blive massør. Herudover er det vigtigt at være opmærksom på, at det kræver et højt niveau rent fagiligt.

Du skal have mod på at bruge omkring 8-10 timer om ugen på at læse lektier, mens du uddanner dig. Dette varierer naturligvis, afhængigt af om du er god til at lære, eller om du skal læse tingene en ekstra gang.

Hvad består uddannelsen af?

En massage uddannelse består af teoretisk undervisning samt praktiske øvelser, du skal igennem. Hvis du vil bestå uddannelsen med succes, er det vigtigt, at du har interesse for kroppens anatomi og fysiologi, ligesom du skal være forberedt på, at dele af undervisningen består af sygdomslære.

Ovenstående er de teoretiske fag, du skal igennem, når du skal uddanne dig til massør. De forskellige massørskoler kører med forskellige tidspunkter for undervisning, så du skal vælge et uddannelsessted, der har undervisningen skemalagt, så det passer ind i din kalender.

Nogle har det bedst med undervisning om måneden, hvor andre vælger at køre aftenhold, der tager mellem 3-8 måneder. Hvis du ikke har tid til at hellige dig uddannelsen på fuldtid, kan du i stedet tage weekendkurser, som varer i 1-3 år.

Hvad skal jeg specialisere mig i?

Der er mange forskellige retninger, du kan vælge at specialisere dig i, når du uddanner dig til massør. Du bør overveje det grundigt, da der er mange forskellige typer af og uddannelser indenfor massage.

Nogle uddannelser er rettet mod helbredelse af musklerne, mens andre hjælper med specifikke lidelser eller lindring af stresssymptomer. Det vil være en god idé at overveje, om du er mest interesseret i den ene eller den anden form for massage, før du vælger uddannelse.

Forskellige grene indenfor massage

Sportsmassage: Sportsmassage er en effektiv og dybdegående form for massage. Den er især god for personer, der dyrker meget sport, da muskelfibrene nedbrydes under sport, hvorefter de skal genopbygges – og det hjælper massagen med, ligesom den reducerer ømhed.

Fysiurgisk massage: Denne retning er også en dybdegående massage. Den tager udgangspunkt i kroppens opbygning af muskler, sener, knogler og ledbånd ud fra et anatomisk perspektiv. Den fokuserer på bindevæv og led i kroppen, og den er god til personer, der døjer med muskelspændinger.

Velværemassage: Dette er en klassisk form for massage, hvor kroppen gennemarbejdes. Den er behagelig og sund for krop og sjæl, da massagen påvirker nervesystemet på en positiv måde. Det er eksempelvis oplagt til personer, der døjer med stress eller ønsker at gøre noget godt for kroppen.

You May Also Like
Læs artiklen

Kom i form: Sådan får du smidt de overflødige kilo, du har taget på i december

At komme i form efter december kræver en kombination af sund kost, motion, hydrering og god søvn. Ved at sætte klare mål, planlægge din rejse og vedholde en positiv indstilling kan du opnå de ønskede resultater. Husk, at små skridt i den rigtige retning også tæller, og det er aldrig for sent at starte på vejen mod en sundere livsstil.
Læs artiklen
Læs artiklen

En guide til en “capsule wardrobe” til kvinder

En “capsule wardrobe” er en lille, kurateret samling af tidløse stykker tøj, der kan mikses og matches for at skabe en bred vifte af outfits. Denne minimalistiske tilgang til mode opfordrer kvinder til at investere i tøj af høj kvalitet, der afspejler deres personlige stil, i stedet for at bukke under for den hurtige modes evigt skiftende tidevand. En capsel wardrobe forenkler ikke kun den daglige påklædning, men fremmer også bæredygtighed ved at reducere affald.
Læs artiklen
Læs artiklen

Sprød, saftig og sund: Oplev fordelene ved at lave mad med en airfryer

Hvis du leder efter en måde at tilberede hurtige, nemme, sunde og velsmagende måltider på, kan en airfryer være den perfekte køkkengadget for dig. Airfryers bruger varm luft til at tilberede maden i stedet for olie, hvilket resulterer i lækker og sprød mad uden de ekstra kalorier og fedtstoffer. I denne artikel vil vi undersøge fordelene ved at købe en airfryer, og hvordan den kan forandre din madlavning.
Læs artiklen