Now Reading
Sund lasagne: 3 nemme opskrifter, der smager himmelsk

Sund lasagne: 3 nemme opskrifter, der smager himmelsk

Opskrift på sund lasagne

Lasagne er perfekt som hverdagsmad, hvorfor mange danskere også har denne ret som favoritspise. 

Det er ikke helt uden grund, at der dagligt landet over kommer en lasagne på bordet, når det er blevet tid til aftensmad. Lasagne smager godt, er nemt og hurtigt at lave. Derudover er det en ret som alle, både store og små elsker at spise. 

Lasagne er for mange danskere en yndlingsspise og serveres derfor også flere gange om måneden hos mange danske familier. Det er også en let ret at lave en stor portion af for så at gemme den væk i fryseren til en anden dag, hvor det gerne må være ekstra let. 

Sund lasagne 

Søger du dog inspiration til hvordan du gør din lasagnen sundere og med mindre kalorieindhold, da den traditionelle lasagne godt kan være lidt tung i det, kan du finde inspiration til 3 nemme, velsmagende og sunde lasagner. 

Det er slet ikke så svært at lave en sund lasagne, som samtidig med smager rigtig godt. Det er ganske enkelt og kræver kun at du udskifter enkelte dele ved den almindelige, traditionelle lasagne. Prøv disse 3 opskrifter på sund lasagne og find du og din families favorit. 


Den sunde lasagne

Denne sunde lasagne er uden bechamelsauce, men det gør ikke noget, for den er yderst velsmagende uden. Du kan dog vælge at komme bechamelsauce i, hvis du ønsker det. Det tilføjer selvfølgelig bare lidt ekstra kallorier.

Ingredienser til 4 personer: 

Kødsauce: 
  • 400 gram hakket og magert oksekød
  • 1 finthakket løg
  • 4 fed finthakket hvidløg
  • ½ aubergine i tern.
  • 2 almindelige størrelser kartofler som rives groft. 
  • 2-3 gulerødder som rives.
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 50 gram tomatpuré
  • 1 deciliter madlavningsfløde
  • 2 deciliter grøntsagsboullion. 
  • Tørret oregano, timian og basilikum. 
  • Salt og peber
Ekstra: 
  • Grove lasagneplader af fuldkorn
  • Revet mozzarella ost
  • Eventuelt kan du komme rasp på det sidste lag i lasagnen
Tilbehør: 

Til en lasagne er en let salat et sikkert hit. Du kan eventuelt lave en enkel og hurtig salat af spinatblade, rød peberfrugt, forårsløg, avocado, tomat og lidt bøffelmozarella, hvor du drysler til olivenolie over. Du kan også vælge at servere et groft stykke brød til eller anvende begge dele som tilbehør.  

Fremgangsmåde: 

Kødsauce: 
  1. Brun kødet i en gryde i lidt olie eller smør. 
  2. Kom samtlige grøntsager, de hakkede tomater, tomatpuré, bouillon og fløde i gryden.
  3. Krydr det lige efter med oregano, basilikum og timian. 
  4. Bring det i kog og lad det derefter simre i minimum 15 minutter. 
  5. Smag saucen til med salt og peber
Selve lasagnen: 
  1. Smør et ovnfast fast med smør eller en olie-spray.
  2. Fordel lagvist lasagneplader og kødsaucen. 
  3. Afslut med et lag kødsauce. 
  4. Pynt lasagnen med mager ost, rasp og eventuelt lidt krydderier. 
  5. Bag lasagnen midt i ovnen ved 175 grader varmluft i cirka 30 minutter.

Den fedtfattige lasagne

Denne fedtfattige og sunde lasagne er rig på fibre, har et lavt fedtindhold og så er den kun ca. 30 minutter om at bage i en almindelig ovn på 200 grader. Velbekomme. 

See Also
Hvor mange skridt skal man gå om dagen?

Ingredienser til 4 personer: 

Kødsauce: 
  • 300 gram hakket oksekød, max 10 % fedt
  • 2-3 almindelige størrelse gulerødder
  • 1 løg
  • 1-2 stænger bladselleri
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 50 gram tomatpuré
  • Tørret oregano og basilikum
  • 1 grøntsagsbouillon eller efter smag
  • Groft salt og friskkværnet peber
Bechamelsauce: 
  • 2 spiseskefulde hvedemel
  • 8 gram smør
  • 3 deciliter minimælk
  • Fintrevet muskatnød
  • Salt og peber
Ekstra:
  • Anvend grove fuldkornslasagneplader.
  • Anvend fedtfattig revet mozzarella som topping.
  • Drys lidt rasp over lasagnen når du har stablet den i lag. 
Tilbehør: 

Vi anbefaler at du laver en lækker, nem og enkel salat som tilbehør til din sunde lasagne eller tilkøber et groft flutes som kan nydes sammen med retten. 

Fremgangsmåde:

Kødsauce: 
  1. Hak gulerødder, bladselleri og løg i små tern.
  2. Kom grøntsagerne sammen med de flåede tomater, tomatpuré og grøntsagsbouillon og bring det i kog. 
  3. Tilsæt nu oksekødet og rør godt rundt, så det smuldrer. Kog det til det er mørt. 
  4. Krydr med oregano og basilikum og smag kødsaucen til med salt og peber. 
  5. Lad kødsaucen simrer uden låg i minimum 30 minutter. 
Bechamelsauce: 
  1. Anvend en gryde og smelt smørret deri. 
  2. Tilsæt melet og rør det rundt. 
  3. Kom lidt mælk i ad gangen og pisk grundigt, så det ikke klumper. 
  4. Lad saucen koge i omkring 2 minutter. 
  5. Krydr den med revet muskatnød.
  6. Smag den til med salt og peber og eventuelt lidt mere muskatnød. 
Selve lasagnen:
  1. Kom de grove lasagneplader i bunden af et ildfast fad.
  2. Kom kødsaucen ovenpå pladerne.
  3. Hæld bechamelsauce over kødsaucen. 
  4. Kom et nyt lag plader ovenpå og sådan fortsætter du, indtil fadet er fyldt. 
  5. Pynt det øverste lag med revet ost og rasp. 
  6. Bag lasagnen ved 200 grader almindelig ovn. 

Den grønne lasagne

Denne lasagne er en sund lasagne, som er fyldt med grøntsager, hvilket giver en lækker, fyldig smag. Den er mættende og rig på vitaminer, mineraler og antioxidanter, så din mave bliver glad.  

Ingredienser til 4 personer:

Kødsauce: 
  • 400 gram hakket oksekød
  • 2 finthakkede løg
  • 3 fed hakket hvidløg
  • 4 gulerødder – revet eller i tern
  • 3-4 auberginer i skiver, som lasagneplader 
  • 1 groft revet squash
  • 1-2 dåser hakkede tomater
  • 50 gram tomatpuré
  • 1 grøntsagsbouillon
  • 1 teske paprika
  • 1 teske karry
  • ½ teske knust eller hakket chili
  • 1 teske spidskommen
  • Tørret basilikum og timian
  • Salt og peber
Alternativ bechamelsauce:
  • 100 gram fromage frais eller mager cremefraiche
  • 250 gram hytteost
  • 2 æg
  • Salt og peber
Ekstra: 
  • Frisk eller revet mozzarella 
  • Aubergine i skiver i stedet for lasagneplader
  • Pynt med persille eller lignende
  • Du kan vælge at undlade den alternative bechamelsauce eller blot lave en almindelig bechamelsauce. 
Tilbehør: 

Ønsker du at der skal være tilbehør til din grønne og sunde lasagne kan du med fordel servere en frisk salat eller et stykke brød af fuldkorn til. 

Fremgangsmåde: 

Kødsauce: 
  1. Gulerødder og squashen rives i grove strimler.
  2. Hak løg, hvidløg og chili.
  3. Svits løg, hvidløg og chili i en gryde med lidt olie og steg oksekødet i det. 
  4. Tilsæt tomatpuré og krydderier og svits det sammen med oksekødet.
  5. Kom de hakkede tomater, grøntsagerne og bouillonen ned i gryden og lad det simre i lidt tid.
  6. Smag til med salt og peber.
Alternativ bechamelsauce:
  1. Rør samtlige ingredienser til den alternative bechamelsauce sammen.
  2. Smag til med salt og peber. 
Selve lasagnen: 
  1. Smør et ovnfast fad, så lasagnen ikke sætter sig fast i kanterne. 
  2. Læg skiftevis aubergine, kødsauce og bechamelsovs ovenpå hinanden. 
  3. Slut af med et lag kødsauce og eventuelt resten af bechamelsaucen.
  4. Kom osten over og put lasagnen ind midt i den forvarmede ovn.
  5. Bag den i 45 minutter ved 200 grader varmluft.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

© Motionogsundhed.dk – Publiceres af: Doubleads.dk

Scroll To Top