3 vigtige vaner for en sund krop

Sundhed i krop og sjæl er vigtigt for manges hverdag og for din livskvalitet. Der er mange ting du kan køre for din sundhed. De vigtigste dele af en sund krop og mentalt velvære er en sund kost og regelmæssig motion, men der er også mange andre elementer, der kan indgå i din sundhed.

Mange tager for eksempel kost supplementer eller andre supplementer, der kan hjælpe på mange måder. Det kan f.eks. være vitaminer, fiskeolie, eller naturlige lægemidler.

Mange tager vitaminpiller som en del af deres daglige kost

Vitaminer er en vigtig del af din sundhed. Mange bruger vitaminpiller som en del af deres daglige kost, som supplementer til de vitaminer, man helt naturligt for gennem sin kost. Vitaminer bidrager til mange funktioner i ens krop, og særligt hvis der er noget kost du ikke spiser, eller hvis du ikke får nok sollys, enten fordi du bare ikke er meget udenfor, eller fordi det er vinter eller du bor et sted uden meget sollys, er vitaminer vigtige.

Vitaminer er mange ting – f.eks. D vitamin, som du får fra solen, eller B12 vitamin, som du får fra dyreprodukter. Sørg for at du får de vitaminer du skal have, og hvis ikke, kan du nemt købe den populære multivitamin, som rigtig mange tager, som bidrager til, at du får nok vitaminer på alle fronter. Du kan købe vitaminer på Wellvita.dk.

Fiskeolie er vigtigt for led og for sundhed generelt

De essentielle omega 3 og 6 fedtsyre får man naturligt at forskellige typer grøntsager, samt fra fisk. Ikke alle får nok fisk i deres kost, eller synes bare det er nemmere at få de essentielle fedtsyrer fra fiskeoliepiller. Derfor tager de kosttilskud, hvilket kan være rigtig brugbart. Fiskeolier kan bidrage til sunde led, særligt når man bliver ældre, og kan derfor være en rigtig god ide at tage.

Regelmæssig motion

Du kan gøre regelmæssig motion til en nem del af din hverdag på mange måder. Man behøver ikke nødvendigvis løbe – du kan også gå turer, cykle på arbejde, eller gøre det til en vane at tage trappen i stedet for rulletrapper eller elevatorer. Der er mange måder at få motion på, så sørg for at få motion på den måde der fungerer for dig, og passer ind i din hverdag.

You May Also Like
Læs artiklen

Vil du gerne i bedre form? Tre gode tips til at komme godt i gang med træningen

Det er skønt at være i god form – man er sund, har bedre overskud og føler sig godt tilpas i sin krop. Der er masser af fordele ved at dyrke motion, men det kan være svært at finde overskud til at komme i gang. Der er mange, som har tårnhøje forventninger til, hvor meget motion man skal dyrke, og det er der ingen grund til. Læs med her, hvis du vil have nogle gode ideer til at komme godt i gang.
Læs artiklen
Læs artiklen

Vigtigheden af regelmæssige høretests for alle aldre

Ofte overser vi vigtigheden af regelmæssige høretests og tænker, at de kun er nødvendige for dem med et mærkbart problem eller for de ældre. Men regelmæssige hørescreeninger er afgørende for alle aldersgrupper, fra nyfødte til ældre. Fordelene er utallige: tidlig opdagelse af problemer, bedre livskvalitet og endda spor til dit generelle helbred.
Læs artiklen