Guide: Sådan kommer du i bedre form

Det er i dag rigtig populært at løbe. Når foråret og sommeren nærmer sig, så vælger rigtig mange at begynde på deres løb. Det er en tid, hvor man gerne vil forbedre sin konditon. Derfor vælger mange at hoppe i løbeskoene, men de ved ikke så meget om, hvilken slags træning der er mest effektiv. Det handler nemlig om at træne på bestemte måder, sådan man får det bedste resultat.

Lav intervaltræning 

Noget, der virkelig kan betale sig at bruge sin tid på, hvis man gerne vil i bedre form ville være intervaltræning. Med intervaltræning kan man hurtigt, dog ikke nemt, komme i god form. Intervaltræning kan nemlig være rigtig hårdt, men det er også her, at man får mest ud af det.

Der findes mange forskellige slags intervaltræninger, som kan hjælpe dig i bedre form. Man kan lave mange forskellige varianter. Det kunne blandt andet være noget med en fast tid, hvor man måske løber hurtigt i 30 sekunder med 20 sekunders pauser. Man vil hurtigt finde en god rytme, hvor man kan mærke, at man får noget ud af det.

Styrketræn med puls

Hvis man gerne vil have en bedre kondition, så skal man måske ikke lave alt for meget tung styrketræning. Det er dog vigtigt, at man fortsætter med at lave styrketræning, da det styrker musklerne og kan forebygge skader. 

Men styrketræning behøves nødvendigvis ikke betyde, at man ikke også godt kan forbedre sin kondition imens man styrketræner. Man kan nemlig lave en helt masse forskellige slags træninger, som gør at man får puls på. Man kan lave flere gentagelser af en øvelse eller flere øvelser i streg for at få puls på. På den måde kan man både styrke sine muskler samtidig med at man forbedrer sin kondition.

Hvis du stadigvæk føler dig i dårlig form

Hvis man træner og træner og træner, men ikke føler at ens vejrtrækning bliver bedre, når man løber, så kan det være man har en skæv næseskillevæg. Hvis man har det, så betyder det, at man ikke kan trække vejret ordentligt igennem næsen. Det kan man få fikset ved en operation, hvor det bliver rettet ud. Efter operation burde man kunne trække vejret nemmere igennem sin næse.

Skævheder kan være medfødte, men de kan også opstå ved et brud i næsen. Det er en rigtig god ide at få det tjekket, hvis man har meget besvær ved at trække vejret gennem sin næse.

You May Also Like