Sundhed blandt mænd: 5 gode råd til at holde dig sund og rask som mand

Bliver du ofte forkølet eller ramt af andre sygdomme? Måske døjer du med smerter i ben, arme og ryg? Det kan være et tegn på, at du bør gøre noget for at holde din sundhed og dit generelle velvære ved lige.

Herunder følger en række gode råd til, hvordan du bærer dig ad med at holde dig sund og rask – også selvom du allerede på nuværende tidspunkt døjer med helbredsmæssige skavanker. Det er nemlig ikke for sent at rette op på din sundhed.

#1: Spis sund og varieret kost

Det vigtigste, hvis du vil holde dig sund og rask, er, at du spiser sundt og varieret. Du har garanteret læst det mange gange, men der er god grund til, at du bør fokusere på det – det er nemlig det mest essentielle, hvis du vil have et godt helbred.

Når du spiser sundt og varieret, bidrager du ikke blot til en bedre trivsel. En varieret kost modarbejder også forskellige sygdomme som eksempelvis prostatakræft. Hvis du vil undgå en MR-scanning af prostata, kan det derfor være en god idé at fokusere på en varieret kost i din hverdag.

#2: Motionér minimum to gange ugentligt

Selvom du spiser sundt og varieret, er det vigtigt, at du også får bevæget dig. Vi danskere er generelt ikke gode til at opfylde behovet omkring den ugentlige motion, og det går udover vores helbred.

Der findes adskillige løbeklubber, fodboldklubber, fitnesscentre og lignende, så det er bare om at melde dig ind – der er i hvert fald rigeligt med muligheder for at holde formen og få kål på den ugentlige motion.

Generelt anbefales det, at du minimum dyrker motion to gange ugentligt, men det må meget gerne være mere. Du behøver ikke at dyrke motion i mere end en halv time ad gangen, og det har de fleste mennesker mulighed for, selvom hverdagen er travl.

#3: Sørg for at få en ordentlig nattesøvn

Selvom du har en travl hverdag med børn, arbejde og alt det andet, der hører sig til, når man indgår i en moderne familie, bør du fokusere på at få din nattesøvn. Nattesøvnen er essentiel og afgørende for dit helbred og generelle velvære.

Når du sover, renser hjernen ud i affaldsstoffer, og derfor kan for lidt søvn i en længere periode have en skadelig effekt på dit helbred. Herudover får du mindre overskud i hverdagen, hvis du ikke sover ordentligt, hvilket smitter af på sundheden.

#4: Spis rigeligt med frugt og grønt

Dette punkt er i princippet en forlængelse af det første punkt, men ikke desto mindre er det vigtigt nok til, at det fortjener et afsnit for sig selv. Du bør sørge for at få rigeligt med frugt og grønt, da det har en direkte indflydelse på dit helbred.

Frugt bør være en del af hverdagskosten, men du behøver ikke at få mere end to stykker om dagen. Det kan eksempelvis være et mellemmåltid, ligesom du kan supplere din aftensmad med et stykke frugt til dessert.

#5: Sørg for at holde en god håndhygiejne

Dine hænder er vigtige, fordi det er den del af kroppen, der oftest er i kontakt med bakterier og lignende. Hver dag får du bakterier fra mange forskellige ting på hænderne, og det er derfor vigtigt, at du vasker dine hænder ofte.

Den største smittekilde er de bakterier, som du får på hænderne i løbet af dagen, hvorfor du kommer utroligt langt ved at holde en god håndhygiejne. Det gør sig særligt gældende i perioder, hvor der er mange, som har influenza eller er forkølede.

You May Also Like
Læs artiklen

Nøglen til et sundt liv: Hvorfor en varieret kost er afgørende

En sund og varieret kost er mere end bare et middel til at opnå en slank figur. Det er en vigtig faktor for at opretholde et godt helbred og en høj livskvalitet. En kost, som indeholder en bred vifte af næringsstoffer, vitaminer og mineraler, spiller en afgørende rolle i at forebygge sygdomme, styrke immunforsvaret og forbedre kroppens funktioner. Lad os se nærmere på, hvorfor en varieret kost er nøglen til et sundt liv.
Læs artiklen
Sidder dine børn også klistret foran skærmen? Det kan være fristende at give dem en tablet, når der skal laves aftensmad, eller når du bare ikke orker mere efter en lang arbejdsdag. Desværre er skærmtiden utroligt vanedannende, og dét kan være et problem. Tag i stedet børnene med på eventyr udenfor, hvor de både får frisk luft, rørt sig og udviklet deres motorik.
Læs artiklen

Mindre skærmtid: Sådan får du børnene til at lege udenfor

Sidder dine børn også klistret foran skærmen? Det kan være fristende at give dem en tablet, når der skal laves aftensmad, eller når du bare ikke orker mere efter en lang arbejdsdag. Desværre er skærmtiden utroligt vanedannende, og dét kan være et problem. Tag i stedet børnene med på eventyr udenfor, hvor de både får frisk luft, rørt sig og udviklet deres motorik.
Læs artiklen