Sådan kommer du i gang med yoga

Young beautiful blonde woman doing yoga exercises on a rock. Handstand. Fitness gym and outdoor sports

Det er efterhånden ikke muligt at tale om træning, velvære og sundhed uden også at tale om yoga. Yoga er i den grad blevet det nye sort, så har du endnu din første yogasession til gode, så har du al mulig god grund til at glæde dig. På denne side vil du blive introduceret for, hvordan du kommer i gang med yoga. 

Første step er at få købt en yogamåtte

Yoga hører til blandt de træningsformer, der kan udøves næsten uden udstyr. I princippet vil du kunne dyrke yoga helt uden udstyr, men det er ingen hemmelighed, at træningen bliver bare en smule mere komfortabel med en træningsmåtte – nærmere bestemt en yogamåtte.

Hvis du er dedikeret til din træning, så bør du unde dig selv den bedst mulige yogamåtte. Den skal gerne være både ergonomisk, transportabel og desuden byde på slidstærke materialer. Det kan give rigtig god mening at gå efter en testvindende yogamåtte, idet du derved sikrer dig, at eksperter har tilkendegivet, at den givne yogamåtte er pengene værd.

Forvent en udgift på omkring 100-300 kr. til din måtte. 

Overvej om personlig yoga er noget for dig

Det næste du skal tage stilling til er, hvor og hvordan du vil dyrke yoga. Der er i den anledning op til flere attraktive muligheder.

En af de mest populære muligheder lyder på at melde sig ind i en yogaklub, hvor man dyrker yoga holdvis med 10-20-30 andre. En anden mulighed er at benytte sig af personlig yoga, hvis du vil foretrække at få personlig og skræddersyet yogaundervisning. Personlig yoga kan foregå i dit eget hjem eller i naturen, alt efter hvad du vil foretrække. 

Find din ideelle form for yoga

Som du måske kan tyde ud fra ovenstående, så er yoga ikke bare yoga. Det er en kendsgerning, at yoga findes i mange former og afskygninger, hvorfor du skal bruge lidt tid og energi på at finde ud af, hvilken form for yoga der tiltaler dig mest.

Blandt de mest populære former for yoga kan der bl.a. nævnes Hatha yoga, Ashtanga yoga, Hot yoga og Power yoga. Er yoga noget helt nyt for dig, så kan du med fordel starte ud med Hatha yoga, der netop er tilegnet begyndere. Ønsker du sidenhen at forbrænde lidt mere, når du dyrker yoga, så bør du eksperimentere med Power yoga, der for alvor vil få din puls op.

Vi kan ikke pege på én form for yoga, der er den rette for alle, idet det er meget individuelt. 

Tip: Du kan dyrke yoga i København og i de fleste andre store og mellemstore byer

You May Also Like
Læs artiklen

Sprød, saftig og sund: Oplev fordelene ved at lave mad med en airfryer

Hvis du leder efter en måde at tilberede hurtige, nemme, sunde og velsmagende måltider på, kan en airfryer være den perfekte køkkengadget for dig. Airfryers bruger varm luft til at tilberede maden i stedet for olie, hvilket resulterer i lækker og sprød mad uden de ekstra kalorier og fedtstoffer. I denne artikel vil vi undersøge fordelene ved at købe en airfryer, og hvordan den kan forandre din madlavning.
Læs artiklen