Ofte stillede spørgsmål om fedtfrysning – virkning, bivirkninger m.v.

Fedtfrysning har de seneste år vundet stor popularitet som en effektiv og skånsom metode til at reducere genstridige fedtdepoter, der er svære at komme af med udelukkende gennem sund kost og motion.

Mange mennesker undrer sig dog over, hvordan denne behandling egentlig fungerer, og hvad de kan forvente af resultater og eventuelle bivirkninger. I denne artikel vil vi besvare de oftest stillede spørgsmål om fedtfrysning, så du får et klart indblik i, hvad du kan forvente.

Hvordan fungerer en fedtfrysningsbehandling?

Fedtfrysning er en ikke-kirurgisk behandlingsmetode, der målrettet nedkøler fedtcellerne i et specifikt område af kroppen, eksempelvis maven eller låret. 

Kulden påvirker de temperaturfølsomme fedtceller, som derefter går i opløsning. Over de følgende måneder vil kroppen naturligt nedbryde og udskille disse døde fedtceller, hvilket resulterer i en varig reduktion af fedtet i det behandlede område. Typisk kan man forvente at se en fedtreduktion på 20-25 % efter blot én behandling. Ifølge Bloom Copenhagen er der omkring 2 % af de behandlede personer, der ikke reagerer på behandlingen, da deres fedtceller ikke er tilstrækkeligt temperaturfølsomme. 

Kan fedtfrysning erstatte en sund og aktiv livsstil?

Nej, fedtfrysning er ikke en erstatning for en sund og aktiv livsstil. Behandlingen er derimod et supplement, der kan hjælpe med at fjerne genstridige fedtdepoter.

Fedtfrysning kan permanent fjerne en del af fedtcellerne i det behandlede område, men det er stadig vigtigt at opretholde en sund livsstil for at bevare resultatet. Hvis du tager på i vægt efter en fedtfrysningsbehandling, vil de resterende fedtceller blot udvide sig, og du vil miste den opnåede fedtreduktion. Derfor anbefales det, at du fortsætter med at spise sundt og være fysisk aktiv.

Hvor på kroppen kan jeg få udført fedtfrysning?

Fedtfrysning kan udføres på mange forskellige områder af kroppen, hvor der er genstridige fedtdepoter. De mest populære behandlingsområder er:

  • Mave
  • Lår
  • Arme (f.eks. mormorarme)
  • Hage (f.eks. dobbelthage)
  • Flanker

Er der bivirkninger ved fedtfrysning?

Fedtfrysning er generelt en meget skånsom behandling med minimale bivirkninger. De mest almindelige bivirkninger, der kan forekomme, er:

  • Rødme, hævelse og let prikken / stikken i det behandlede område
  • Blå mærker

Disse bivirkninger er typisk forbigående og aftager inden for dage eller uger efter behandlingen. 

Hvor kan jeg få udført en fedtfrysningsbehandling?

Fedtfrysning med CoolTech-teknologien udføres hos et stigende antal klinikker i Danmark. Én af de førende udbydere er Bloom Copenhagen, som har specialiseret sig i avancerede kosmetiske behandlinger. Læs mere om CoolTech fedtfrysning på deres website. 

Hos Bloom Copenhagen får du en grundig forundersøgelse og rådgivning af deres erfarne kosmetiske sygeplejersker, inden selve behandlingen sættes i gang. De anvender udelukkende det bedste og mest sikre udstyr på markedet, så du kan føle dig tryg og i kyndige hænder under hele forløbet.

You May Also Like
Læs artiklen

Kom i form: Sådan får du smidt de overflødige kilo, du har taget på i december

At komme i form efter december kræver en kombination af sund kost, motion, hydrering og god søvn. Ved at sætte klare mål, planlægge din rejse og vedholde en positiv indstilling kan du opnå de ønskede resultater. Husk, at små skridt i den rigtige retning også tæller, og det er aldrig for sent at starte på vejen mod en sundere livsstil.
Læs artiklen