Sådan optimerer du din hvileperiode

Du er nok ligesom mange andre interesseret i at udøve den mest optimale træning, som giver de bedste resultater. Selvom det kan virke modstridende, og måske også lidt komisk, så er hviletiden faktisk lige så vigtig for opbygningen af muskler, som selve træningen er. 

Derfor er det godt for måde krop og sjæl at holde en pause 

Hvileperioder (også kaldet restitutionsperioder) er vigtige, da det er den tid dine muskler bruger på at opbygges og blive stærkere efter en træning.  

Det der sker i kroppen når vi træner er nemlig, at vi, sjovt nok, nedbryder vores muskler, for at de så bliver genopbygget stærkere end før hvilket sker under restitution. Det er også derfor, at man efter et stykke tid, kan mærke, at kroppen kan holde til mere end, hvad den kunne i starten. Dette betyder nemlig at træningen virker. Hvis du træner for meget uden at hvile, vil kroppen bare blive nedbrudt. 

Det er ikke kun vigtigt for kroppens muskler, at du tager en hvileperiode. Det er også vigtigt for in psyke, at du lægger fokus på noget andet. Træning er nemlig at udsætte kroppen for en vis mængde stress. Hvis du stresser den for meget, kan det påvirke dig negativt og du vil hurtigt mindste motivationen til at møde op til træningen. 

Sådan skaber du nemt en balance i forhold til alle træningstyper 

Det er vigtigt, at du har en restitutionsperiode som svare til den træning du udøver. For eksempel: 

  • Hård træning (fx styrketræning): 2-4 døgns hvile. 
  • Normal træning med høj intensitet: 2 døgns hvile. 
  • Normal træning med lav intensitet: 1.5 døgns hvile. 
  • Kort træning med lav intensitet: Ingen hvile er nødvendig, da det sker under træningen. 

Det er altså vigtigt at lade sine muskler genopbygge sig selv, hvis du vil se de bedste resultater. Dette er også grunden til, at folk dedikerer specifikke dage til ben, ryg, arme, osv. Det er for at give resten af kroppen en pause. 

Hvis du har brug for ekstra hjælp, så kan du finde det her! 

Hvis du har brug for lidt mere hjælp med at optimere din restitutionsperiode, så bør du undersøge diverse produkter, som kan hjælpe dig med at komme ovenpå hurtigere.  For eksempel kan man benyttes sig af Recovery boots for at optimere genopbygningen af musklerne i benene efter en hård træning. At inkorporere hvileperioder vil både hjælpe krop og sind med at se bedre resultater. 

You May Also Like
Læs artiklen

3 gode råd: Sådan kan du opnå en aknefri hud

Størstedelen af alle mennesker vil opleve uren hud i højere eller mindre grad. For de fleste er det en kortvarig periode i teenageårene, men for andre udvikler urenhederne sig til akne, en regulær hudlidelse, der er vanskelig at slippe af med. Akne kan være utrolig belastende for selvtilliden og den mentale trivsel. Derfor kommer her 3 tips til, hvordan du kan komme problemet til livs.
Læs artiklen