De sunde alternativ: Drop det snaskede og prøv det friske

Nogle gange trænger man til en god omgang take away. Det er lige meget, hvem du er, for langt de fleste kender det behov. Hvis du har et problem ved at skulle spise take away grundet din sundhed, så bare rolig, der findes mange gode alternativ til den klassiske pizza eller burger, hvis du vil gå den mere grønne vej.

Hvis du mangler inspiration, er du kommet til det helt rette sted. Her foreslår vi nemlig nogle af de alternative retter, som du kan overveje at bestille som take away, næste gang du får lyst til en bid mad udefra. Læs med og bliv klogere på alle dine valgmuligheder. Velbekomme.

Lækre, sprøde salater

En af de klassiske og mest sunde alternativer til snasket take away er salat. Måske du så tænker, at det ikke har meget med lækker take away at gøre, men det er ikke hele sandheden. En frisk og sprød salat kan nemlig bestå af mange gode ingredienser og elementer, som til sammen skaber en god og mættende salat.

Prøv eksempelvis en salat med pasta, med tunsalat, med lækker kylling, med frisk granatæble eller lune falafler. Mulighederne er mange, når du vælger salat som take away.

Smagfulde ruller

Hvis lysten til en durum eller shawarma stiger dig til hovedet, så findes der et ganske fint alternaiv, nemlig en smagfuld brødrulle lavet af sunde durumruller, pandekager eller andet dej. Fyldet behøver så at være knap så grattet som i en almindelig shawarma eller durum.

Vælg måske falafel, oksekød, kylling eller prøv med lækker, sprød salat, som mætter godt og længe. Top din rulle med en god, sundere dressing eller tilføj en klat pesto, som giver dig smagen af Sydeuropa. Smagfulde ruller er både godt til frokost, til aften eller til natmad.

Sandwich

Lækre sandwiches kommer i alverdens afskygninger. Du har helt sikkert fået en lækker sandwich ude i byen en gang eller hundrede, og det bliver nok næppe sidste gang.

En sandwich kan være sprængfyldt med kalorier, men den kan altså også være fyldt med gode proteiner og sunde fibre. Hvis du vælger mørkt eller kerneholdigt brød fremfor det lyse hvedebrød, så er du allerede et godt stykke.

Fyldet er også et punkt, som kan gå i begge veje. Hvis du vælger dit fyld med omhu, så kan det altså sagtens lykkes at finde en sandwich, som ikke indeholder for meget sukker og for mange tomme kalorier.

Nogle take away-steder har endda et sundt koncept, som gør det nemt at finde et sundt alternativ til den hvide kylling-bacon-karry-sandwich. Prøv eventuelt en lækker fiskevariant med tun eller laks.

Sushi

Hvis man tænker sushi, så tænker man nok ikke på sundhed. Sushi er da heller ikke den sundeste form for takeaway, men den er heller ikke så usund, at det er helt tragisk.

Med sushi slipper du i de fleste tilfælde for en masse tilsat fedt. Spis sushi i København, eller prøv det som take away i en anden by. En af tingene ved sushi er, at der ofte er ris, som naturligvis indeholder kulhydrat.

Dog er der også ofte noget frisk fisk eller skaldyr mikset op med frisk grønt. Hertil kommer ofte en soya eller en lettere dressing.

Det asiatiske køkken

Det asiatiske køkken er ofte kendt for sine forårsruller, sine nudler eller sine wokretter med grøntsager.

Hvis du vælger med omhu kan det sagtens lade sig gøre at finde en lækker og frisk ret uden for mange fedtstoffer. Gå efter en ret med mange grøntsager og lækkert kød, hvis du er til det. På den måde får du både gode vitaminer, jern og protein, som gør dig dejligt mæt.

You May Also Like